10 min ochtend meditatie - Zet een intentie voor de dag - Willemijn Zoet
meditatie, intentie, ochtend, energie,
1932
post-template-default,single,single-post,postid-1932,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
ochtend-meditatie-intentie

10 min ochtend meditatie – Zet een intentie voor de dag

Het is zo waardevol wanneer je ‘s ochtends wakker word om niet meteen de dag in te rennen, en op de automatische piloot van het een naar het andere te hollen. Direct te gaan douchen, ontbijten naar je werk, totdat je ‘s avonds weer moe in bed ploft. Het is heel belangrijk om ‘s morgens eerst een moment te nemen, en je aandacht te richten, bewust een intentie op te wekken bij jezelf en een korte meditatie te doen. Want dat is de dragende energie bij al je activiteiten. Die intentie neem je mee de dag in, en ook is het belangrijk om dan aan het eind van de dag een kort moment van reflectie te nemen. En je af te vragen, waar ging het goed vandaag, waar heb ik gehandeld in harmonie met mijn intentie, en ook vraag je dan aan jezelf waar ging het minder goed. Loop de dag snel door en bedenk dit kan ik morgen anders doen.

Ga zitten in kleermakerszit en recht je rug. Trek een klein beetje je kin in, lift je kruin en sluit je ogen. Volg de stroom van de inademing en volg de stroom van de uitademing. Stem je af op je natuurlijke ademritme, en als je merkt dat je opeens bent afgeleid, omdat je aan iets anders denkt, laat dan die afleiding los en keer weer terug naar je ademhaling, hier en in het nu. Adem in en adem uit.

Word je bewust van het reizen en dalen van de buik wanneer je in en uitademt. Blijf erbij, als je afgeleid raakt laat de afleiding weer los en focus je weer op je ademhaling. Ga hier rustig mee door.

Terwijl je rustig zit realiseer je dan dat je de hele dag nog voor je hebt, deze dag. Wat ga je ermee doen? Je hebt een kostbaar mensenleven, je hebt zoveel mogelijkheden! Zoveel mogelijkheden om je hart te ontwikkelen, je talenten, je creativiteit, zoveel mogelijkheden om te leren te groeien en te ontwikkelen en op jouw unieke manier je bijdrage te leveren aan het leven. En neem je dan voor dat wat je vandaag ook allemaal gaat doen neem je voor dat alles wat je doet met lichaam spraak of geest dat het een oorzaak mag zijn voor werkelijk geluk voor jezelf en anderen. En focus dan een moment op die liefdevolle intentie. Dat alles wat je doet met je lichaam, je fysieke activiteiten, je spraak, alles wat je zegt, interactie en communicatie met anderen, en met je geest, de gedachtes die je hebt dat het een oorzaak mag zijn voor werkelijk geluk, voor jezelf en anderen.

Neem even de tijd om je te richten op die liefdevolle intentie.

En terwijl je je focust op deze liefdevolle intentie om de beste versie te zijn van jezelf, en de beste versie te worden, ruimte te geven aan ontwikkeling en groei, weet je dat het ook een dag van bewustzijn word. De vergroting van je bewustzijn, je kunt trainen in mindfulness, met aandacht aanwezig zijn van moment tot moment. Herken je triggers, wat zijn de momenten dat je geïrriteerd raakt, kortzichtig word misschien, en weet dat ieder moment weer is om je bewustzijn te vergroten en vrijheid te creëren. Bewuste keuzes maken voor geluk voor jezelf en anderen.

Weet dat wanneer je niet meer bewust aan de intentie denkt deze energie wel doorwerkt de hele dag in je activiteiten, wat je ook aan het doen bent. En het word extra krachtig wanneer je hier regelmatig een oefening van maakt. Aan het eind van de dag, voordat je gaat slapen neem je even de dag door, en kijk je eerlijk waar je tegen je intentie hebt in gehandeld, observeer het gewoon en neem je voor om het morgen anders te doen. En laat ook naar voren komen waar je gehandeld hebt in overeenstemming met je intentie. Liefdevol, compassie, met wijsheid, voel je daar ook blij en goed over. En neem je voor om er morgen mee door te gaan.

Het helpt je in het leven bij alles wat je doet. Vergoot je bewustzijn, vergroot je wijsheid.

Shanti Shanti Shanti

Heb je een opmerking of  wil je persoonlijke begeleiding tijdens je yoga practice? I’ll got you! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden, of gebruik het veld hieronder!

Geen reactie's

Geef een reactie