Alles over het zevende chakra - Sahasrara - Willemijn Zoet
1887
post-template-default,single,single-post,postid-1887,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
zevende-chakra-sahasrara

Alles over het zevende chakra – Sahasrara

We hebben in ons lichaam 7 chakra’s. Chakra betekent wiel in het Sanskriet, en een chakra kun je visualiseren als een soort draaikolk die de energie door je lichaam laat stromen. In andere woorden een draaiend wiel van energie.

Kruinchakra – Sahasrara

Het zevende levensgebied of chakra is het kruinchakra, “Sahasrara” in het Sanskriet. Dit betekent: “duizendvoud” en het chakra is gelegen boven op je hoofd, op de kruin. Het is het gebied van het kosmische bewustzijn, de transcendentie of verlichting. Via dit chakra ben je verbonden met de alom vertegenwoordigde kosmische energie, een energietrilling met snelle vibratie die alles om ons heen voedt. Het eerste chakra functioneert als het ware als een soort “basis stopcontact”, je voelt je verbonden met de aardse materie. Via het kosmische “stopcontact” van het zevende chakra zijn we verbonden met de hogere, het spirituele, het kosmische. Als dit chakra zich opent waaiert de energie zeer breed (duizendvoudig) uit en kun je het gevoel krijgen met alles verbonden te zijn. Het is het kanaal waardoor je kunt ervaren dat je onderdeel bent van een groter geheel, iets goddelijks, iets transcendents, iets spiritueels.

Bewustzijn heeft met een bepaalde acceptatie te maken, het willen zijn in plaats van forceren. Waarbij het zijn niet stilstaan hoeft te betekenen. Het is meer dat je meevaart op de stroom van het leven. Deze stroom is voor iedereen anders, de acceptatie maakt het voor iedereen mogelijk helemaal zichzelf te zijn. Er zijn ideeën en dromen, maar geen oordelen en vastomlijnde regels. Alles en iedereen heeft zijn eigen plekje, waarin het grotere geheel in zijn oneindigheid verbonden is. Dit gevoel, dit besef vindt plaats in het kruinchakra.

Kruinchakra geblokkeerd

Je kruinchakra raakt geblokkeerd wanneer je niet wil weten, niet wil voelen dat wat je diep van binnen weet en voelt. Het liefst ren je weg van alles en ontken je wat er zich afspeelt. Of je houd heel erg vast aan een extreem geloof, welke dat ook moge zijn. Je zet jezelf als het ware vast. Dit uit zich bijvoorbeeld in:

  • Je weet dat bepaalde mensen niet goed voor je zijn en toch blijf je met hen afspreken.
  • Je weet dat bepaalde middelen of eten niet goed voor je zijn en/of je letterlijk verdoven. Je gebruikt dit om dat wat je aan moet/wilt gaan te ontvluchten, niet te zien en te ontkennen.
  • Je gaat heel fanatiek in iets op, waarbij er geen ruimte is voor reflectie of inzichten van buitenaf. Dit kan geloof zijn maar ook sporten of zelfs yoga.
  • Je ontkent alles wat enigszins niet met je ratio te verklaren is. Elke vorm van bewustzijn/spiritualiteit blokkeer je. Je hebt nul geloof in datgene wat we niet weten noch kunnen verklaren, maar wel voelen.

.

Wanneer is je kruinchakra in balans?

Wanneer je kruinchakra in balans is weet je meer dan je ziet en voelt. Je voelt je verbonden met het oneindige en ‘weet’ dat alles met elkaar verbonden is en je deel uitmaakt van het grotere geheel. Zonder dat te willen begrijpen en vast te pakken, je bent en wilt zijn. Daarin vind je rust en kracht tegelijkertijd. Je hebt berusting en acceptatie dat je precies bent waar je moet zijn en hebt een oneindig vertrouwen dat het leven loopt en stroomt zoals het voor jou het beste is. Je bent je zelfbewust van wat er in binnen en buiten je afspeelt en stemt je op natuurlijke wijze daarop af. Je zit in ‘the flow’.

Wil je meer weten over het zevende chakra? Heb je een opmerking of  wil je persoonlijke begeleiding tijdens je yoga practice? I’ll got you! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden, of gebruik het veld hieronder!

Geen reactie's

Geef een reactie