Chakra Meditatie - Tweede Chakra - Willemijn Zoet
1516
post-template-default,single,single-post,postid-1516,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
meditatie-chakra-svadisthana

Chakra Meditatie – Tweede Chakra

Dit is een meditatie die zich richt op het in balans brengen van het tweede chakra. Het is handig wanneer je deze meditatie samen met iemand anders doet, zodat één iemand kan voorlezen aan de ander. Later kun je indien gewenst omwisselen van rol.

De positie van het Svadhisthana chakra is in je onderbuik, zo’n 5 tot 10 centimeter onder je navel. Concentreer je op die positie van je lichaam en stel je voor dat je je Svadhisthana chakra (heiligbeen chakra) open stelt. Adem naar deze positie en stel jezelf open.

Waar ben je nu met je gedachten?

Ga weer terug naar je ademhaling. Volg je ademhaling door je hele lichaam. Kijk hoe de ademhaling binnenkomt bij je keel, je longen, je buik en weer terug naar boven. Je veranderd niets aan je ademhaling je volgt hem alleen. In en uit.

Concentreer je nu op de kleur oranje. Een oranje lotusbloem met 6 blaadjes. Concentreer je op de kleur oranje en wat daarbij opkomt.

Laat nu de kleur oranje los, concentreer je weer op je ademhaling.

Een affirmatie die bij het Svadhisthana chakra past is; Ik verdien plezier en voldoening in mijn leven.

Ik verdien plezier en voldoening in mijn leven.

Concentreer je op deze affirmatie. En elke keer als je afgeleid raakt ga je weer terug naar de affirmatie. Ik verdien plezier en voldoening in mijn leven, ik verdien plezier en voldoening in mijn leven, ik verdien plezier en voldoening in mijn leven.

Waar ben je nu met je gedachten? Waar je ook bent, keer weer terug naar je affirmatie. Ik verdien plezier en voldoening in mijn leven. Ik verdien plezier en voldoening in mijn leven.

Ga nu weer terug naar je ademhaling. Laat de affirmatie los en ga terug naar je ademhaling. Volg deze in en uit.

De mantra, de klank die bij het heiligbeenchakra hoort is WANG. In India is geen verschil tussen de v en de W, het is een klank die ertussen zit.

Wang, Wang, Wang.

Concentreer je nu op deze mantra, iedere keer als je gedachten afdwalen keer je weer terug naar de klank “wang, wang, wang”, en ga na wat deze klank met jou doet. Wat raakt dit bij jou?

Waar ben je nu met je gedachten? Keer terug naar je mantra. Het is niet erg als je afgeleid raakt, dit hoort nu eenmaal bij mediteren.

Laat nu ook de mantra los en keer weer terug naar je ademhaling. Concentreer je op je ademhaling en volg je ademhaling, in en uit.

Laat nu ook je ademhaling los, laat komen wat komt. Hoor je een geluid? Concentreer je op het geluid. Voel je iets in je lichaam dan concentreer je je daar op, en wil je terug naar je ademhaling dan kan dat ook.

We zijn aangekomen bij het einde van de meditatie. Beweeg je voeten en open je ogen. Welkom terug in het hier en nu.

In mijn blog Tweede chakra – Svadhisthana lees je meer over wat deze chakra allemaal omvat. Heb je een opmerking of  wil je persoonlijke begeleiding tijdens je yoga practice? I’ll got you! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden, of gebruik het veld hieronder!

Geen reactie's

Geef een reactie