Meditatie voor het zesde chakra - Ajna - Willemijn Zoet
1735
post-template-default,single,single-post,postid-1735,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
meditatie-chakra-ajna

Meditatie voor het zesde chakra – Ajna

Dit is een meditatie die zich richt op het in balans brengen van het vijfde chakra. Het is handig wanneer je deze meditatie samen met iemand anders doet, zodat één iemand kan voorlezen aan de ander. Later kun je indien gewenst omwisselen van rol.

Ga zitten in een comfortabele houding en sluit je ogen.

Bij je Ajna komen de belangrijkste nadi’s, ook wel meridianen genoemd, samen. Die energiebanen lopen langs al je andere chakra’s en komen samen in je Ajna. In je Ajna komt de energie en wijsheid van al je andere chakra’s samen. Daarmee is je Ajna, je derde oog, de zetel van je wijsheid. Om deze wijsheid te kunnen horen is het van belang om rust en stilte op te zoeken. Je hebt deze stilte nodig om je innerlijke wijsheid kunnen horen, om hem te ervaren. Je Ajna is je instrument voor zelfreflectie en het element bij het Ajna is licht. Kenwoorden bij je voorhoofd chakra zijn inzicht, in het algemeen maar ook in jezelf, intuïtie, overzicht, verbeelding, waarnemen en intellect. De positie van je Ajna is midden in je hoofd, ter hoogte van je wenkbrauwen. Concentreer je op deze positie en de sensaties die je daar voelt. Voel je er niets? Dan is dat oké.

Blijf je concentreren op deze positie.

Concentreer je nu op je ademhaling, laat de positie van de Ajna los en concentreer je op je lippen. Concentreer je op je lippen en hoe de adem koud naar binnen gaat en weer wat opgewarmd naar buiten.

Concentreer je op je ademhaling, en op je lippen.

De kleur die bij je derde oog hoort, is indigo. Dat is een soort paars blauwe kleur. Een indigo lotusbloem met twee blaadjes. Concentreer je nu op de kleur indigo, wat doet deze kleur met jou? Wat roept deze kleur bij je op? Concentreer je op de kleur indigo.

Waar je ook bent, ga op een vriendelijke manier terug naar de kleur indigo.

Laat de kleur indigo weer los en focus je nu weer op je ademhaling. Concentreer je op je borstkas die omhoog komt bij je inademing en weer inzakt bij je uitademing. Focus je op je borstkas.

Adem in en adem uit, en concentreer je op je borstkas.

De affirmatie bij je voorhoofd chakra, je Ajna hoort is: Ik zie alles helder, ik zie alles helder, ik zie alles helder.

Ben jij zo in balans dat je alles zo helder ziet?

Herhaal het iedere keer in je hoofd: Ik zie alles helder, ik zie alles helder.

Laat nu ook de affirmatie los en concentreer je weer op je ademhaling. Concentreer je op je middenrif, hoe het strak trekt bij je inademing, en bolt bij je uitademing. Kun je dat voelen?

Adem in en adem uit terwijl je focust op je middenrif.

Waar ben je nu met je gedachten? Ga op een liefdevolle manier terug naar je ademhaling, je ademhaling en je middenrif.

De mantra of klankkleur die bij je Ajna hoort is: Ohm, Ohm, Ohm.

Laat je ademhaling los en concentreer je op de mantra: Ohm, Ohm, Ohm.

Ohm, Ohm, Ohm.

Ohm, Ohm, Ohm.

Laat nu ook de mantra los en focus je weer op je ademhaling. Concentreer je nu op je buik, hoe deze opbolt wanneer je inademt en hol word bij je uitademhaling. Concentreer je op je ademhaling bij je buik.

Focus je op je ademhaling bij je buik.

Laat nu ook je ademhaling los en concentreer je op dat wat nu je aandacht vraagt. Voel je een sensatie in je lichaam, focus je dan helemaal op deze sensatie. Komt er een gedachte naar boven, observeer die dan zonder er in mee te gaan. Hoor je een geluid, ga dan met je volledige aandacht naar het geluid. En wil je weer terug naar je ademhaling, dan doe je dat.

Wat vraagt nu jouw aandacht? Ben je er nog volledig bij?

Dan zijn we nu aan het einde van deze meditatie. Beweeg je handen en je voeten, rek je uit als je daar behoefte aan hebt. Open je ogen, welkom terug in het hier en nu.

In mijn blog Alles over het zesde chakra – Ajna lees je meer over wat deze chakra allemaal omvat. Heb je een opmerking of  wil je persoonlijke begeleiding tijdens je yoga practice? I’ll got you! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden, of gebruik het veld hieronder!

Geen reactie's

Geef een reactie