Meditatie voor het zevende chakra - Sahasrara - Willemijn Zoet
1914
post-template-default,single,single-post,postid-1914,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
zevende-chakra-meditatie

Meditatie voor het zevende chakra – Sahasrara

Dit is een meditatie die zich richt op het in balans brengen van het zevende chakra. Het is handig wanneer je deze meditatie samen met iemand anders doet, zodat één iemand kan voorlezen aan de ander. Later kun je indien gewenst omwisselen van rol.

Bij deze chakrameditatie staat het zevende chakra, je kruinchakra centraal. Ga zitten in een comfortabele meditatiehouding met een rechte rug en je kin licht ingetrokken. Sluit je ogen terwijl ik je wat meer vertel over je kruinchakra je sahasrara in het sanskriet.

Sahasrara betekent duizendvoudig en word voorgesteld als een kroon van duizend bloemblaadjes. Het is het opperste centrum dat in contact staat met het goddelijke. Een geopend zevend chakra geeft een gevoel van diepe vrede en harmonie. Je komt in een staat waarin je in contact komt met het hogere, wat dat voor jou ook moge zijn. Het leid tot een gevoel van totaal geluk. Kernwoorden bij de sahasrara, je kruinchakra zijn overtuiging bezieling integriteit verlichting. De kruinchakra is de meest subtiele chakra van allemaal. De positie is op de kruin van je hoofd, eigenlijk er net boven. Je kunt het ervaren als een opening in je kruin, daar waar je fontanel vroeger zat.

Concentreer je nu op deze positie op je hoofd. Breng je aandacht naar de bovenkant van je hoofd en kijk wat je daar voelt.

Ben je afgeleid, breng dan je aandacht op een liefdevolle manier weer naar je kruin.

Laat op je volgende uitademhaling deze positie los en concentreer je op je ademhaling. Ga op een inademhaling naar je buik en observeer hoe deze bolt bij het inademen en weer netjes terug komt bij het uitademen.

Focus je op je buik hoe deze bolt bij het inademen en hoe hij afvlakt bij het uitademen.

Over de kleur die bij de sahasrara hoort zijn de meningen verdeeld. Meestal zegt men dat de kleur violet is en een lotusbloem heeft met duizend blaadjes. Maar ook de kleur wit en goud word met het kruinchakra geassocieerd met een lotusbloem met duizend blaadjes in alle kleuren van de regenboog. In deze meditatie mag je zelf kiezen op welke kleur je focust: violet, wit of goud. Focus je op deze kleur en wat de kleur met je doet.

Word je afgeleid? Ga op een liefdevolle manier weer terug naar jouw kleur en wat deze kleur met jou doet.

Laat op je volgende uitademhaling deze kleur weer los en focus je op je ademhaling. Focus je op je borst, hoe deze naar boven komt op je inademhaling, en weer daalt op je uitademhaling.

De affirmatie die bij het kruinchakra hoort is: Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid, Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid, Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid.

Is dat zo? Durf je je te laten leiden door je innerlijke wijsheid? Heb je er voldoende vertouwen in? Focus je op de affirmatie: Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid, Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid, Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid.

Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid, Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid, Ik laat mij leiden door mijn innerlijke wijsheid.

Bij je volgende uitademhaling mag je deze affirmatie loslaten en ga je weer terug naar je ademhaling. Focus je nu op je middenrif en wat er gebeurt op het moment dat je in en uitademt.

Concentreer je op je ademhaling.

Ben je er al achter wat er gebeurd met je middenrif op het moment dat je inademt? Ga op onderzoek uit.

Adem in en adem uit door je neus.

Laat nu ook je ademhaling los en focus je op dat wat je aandacht vraagt. Heb je gedachten of emoties, bekijk die dan zonder er in mee te gaan. Hoor je geluiden, ga dan naar die geluiden. Voel je sensaties in je lichaam, verplaats je aandacht dan naar die sensaties in je lichaam. En wil je terug naar je ademhaling, dan kan dat natuurlijk ook. Focus je NU op dat wat je aandacht vraagt.

Concentreer je op dat wat nu naar de voorgrond treed.

We zijn nu bij het einde van deze meditatie. Beweeg je handen en je voeten, spreek je uit als je daar behoefte aan hebt. Open je ogen, welkom terug in het hier en nu.

In mijn blog Alles over het zevende chakra – Sahasrara lees je meer over wat deze chakra allemaal omvat. Heb je een opmerking of  wil je persoonlijke begeleiding tijdens je yoga practice? I’ll got you! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden, of gebruik het veld hieronder!

Geen reactie's

Geef een reactie