Ontdek met mij - Willemijn Zoet
13
page-template-default,page,page-id-13,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
Ontdek-met-mij
Ontdek met mij

Op zoek naar manieren om te ontspannen en gezond te blijven

Herken je dit? Dan is yoga misschien wat voor jou!

 

Hey hallo! Bedankt voor je interesse : ) Ik neem aan dat je geïnteresseerd bent in yoga, of misschien twijfel je of het iets voor je is. We hebben allemaal verschillende redenen om yoga te beoefenen. Misschien wil je wel gezonder gaan leven, wil je kracht en flexibiliteit opbouwen of wil je minder stress ervaren, wat jouw doel ook is, ik ben er voor je om je erin te begeleiden.

 

Je kunt op verschillende locaties in Groningen groepslessen van mij volgen. Zoek je extra verdieping maar wil je liever niet naar een yoga studio of fitness club? I got you! Ik kom bij jou thuis langs zodat jij in je eigen vertrouwde omgeving volledig tot ontspanning kunt komen!

 

Heb je een vraag? Voor een snelle reactie kun je het beste een e-mail sturen naar info@willemijnzoet.com. Voor overige contactmogelijkheden:

 

SOCIAL: facebook | instagram
EMAIL: info@willemijnzoet.com

Aanbod
yoga-groepsles
yoga-individueel
Wat is yoga?

Yoga is not about touching your toes, it’s about what you learn on the way down.

Oorsprong

Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet (Oud-Indiaas), in het Nederlands zouden we het woord kunnen vertalen als ‘verbinding‘. Het gaat om de verbinding tussen lichaam en geest. Yoga is ruim 4000 jaar geleden ontstaan in India, het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Yoga is een leefwijze en een oefen methode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken te zijn (lichaam en geest, buiten en binnen, spanning en ontspanning, enz.). En hierdoor komen we uiteindelijk in een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.

 

Balans

Vandaag de dag staan we continu onder invloed van stress, de balans tussen lichaam en geest is vaak verstoord. Yoga maakt je lichaam en geest levendig en flexibel, het biedt oefeningen die de balans in jou weten te herstellen. Yoga gaat niet over hoe perfect je in een houding kunt staan, het leert je te luisteren naar je lichaam. Yoga gaat over bewustwording, over het voelen en zien wie je werkelijk bent.

 

FYSIEK – MENTAAL – EMOTIONEEL – SPIRITUEEL

 

De voordelen

Yoga bestaat uit veel verschillende vormen en stijlen. Voor veel mensen in het Westen is Hatha Yoga een belangrijk middel om stress te verminderen. Door het volgen van Yoga lessen wordt je soepeler in je lichaam en het heeft bovendien een positief effect op de organen en het zenuwstelsel. Yoga is niet prestatiegericht en je hoeft er zeker niet lenig voor te zijn! Het doel van de asana’s (houdingen) is om al je organen, klieren, gewrichten, je zenuwstelsel, bloedvaten, etc. beter te laten functioneren. Daarnaast bereiden asana’s en ademhalingstechnieken je voor om ongestoord en comfortabel in een houding te zitten, zodat je kunt mediteren. Om die reden worden de meeste yogalessen afgesloten met Savasana. Je keert hierbij de aandacht naar binnen en leert door middel van meditatie jezelf heel goed kennen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en het zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga krijg je meer energie, het brengt gezondheid aan lichaam en geest.

 

Bewustwording

Gedurende de yogales raak je steeds meer in het hier en nu, je bent helemaal bij de houdingen. Doordat je meer bewust bent van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Wanneer je regelmatig je lichaam met aandacht leert voelen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor zul je eerder signalen van bijvoorbeeld stress en vermoeidheid leren herkennen.