Chakra cursus Hatha

Voorjaar 2020

 

Of we het nu ontkennen of niet, we leven in een wereld van energie. Alles is energie, van je lichaam tot je gedachten en je emoties. Zonder energie zou je er niet meer zijn, het ademen zal stoppen. De beoefening van yoga (die verder gaat dan met regelmaat op je mat te stappen) is een manier voor het beheersen en sturen van deze levensenergie.

 

Alles wordt er namelijk door beïnvloed. Alles wat je denkt, doet en bent heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Dat maakt dat alles met elkaar in verbinding staat en hoe je naar de wereld om je heen kijkt. Daarmee bepaalt de gezondheid van je energiesysteem de richting van je leven.

C H A K R A ‘ S

Het kan zijn dat je in je dagelijks leven, of tijdens het beoefenen van yoga wel eens een bepaalde vorm van energie in je lichaam voelt, of misschien zelfs die van je omgeving. In je lichaam zijn er honderden energiepunten te vinden, en in de Yoga traditie word het energiesysteem ook wel het chakrasysteem genoemd. De zeven belangrijkste worden de chakra’s genoemd.

 

Een chakra kun je visualiseren als een soort draaikolk of wiel die de energie door je lichaam laat stromen. Chakra’s zijn niet anatomisch, ze bevinden zich net buiten het lichaam. Elke chakra bevat verschillende eigenschappen en werkt als een soort geleider of trechter die toegang bied tot bepaalde delen in je lichaam. Beginnen je hersens al te kraken? ?

 

Wanneer er spanningen of blokkades in je lichaam bevinden, kan de energie niet goed stromen en kunnen je zowel fysiek, mentaal als emotioneel uit balans zijn.

Waarom deze cursus?

Wanneer de energie niet goed functioneert in je lichaam, is het lastig om dit te veranderen omdat je wellicht de vinger er niet helemaal op weet te leggen. Vaak is het een gevolg van overtuigingen, gewoontes en mentale programmeringen die je eerder in ons leven ‘geïnstalleerd’ hebben.

 

Door mee te doen aan deze cursus leer je waar de zeven belangrijkste chakra’s voor staan. Je maakt kennis met deze vorm van energie, en door het effect ervan op lichaam en geest te accepteren, kun je verandering aanbrengen in je handelingen, gedachten en houdingen in je leven. We zoomen uit en je brengt jezelf in balans, ik begeleid je graag tijdens deze reis.

 

De cursus vindt plaats bij Yoga Under Construction aan het Damsterdiep in Groningen, en bestaat uit twee sessies gegeven op zondag 29 maart en 5 april. We starten om 13:30 uur en sluiten af om 18:00 uur. Voor het volgen van de Chakra cursus HATHA wordt een bijdrage van € 79,95 gevraagd. Gedurende de middagen worden per chakra visuele theorie en beoefening met elkaar afgewisseld. Na iedere beoefening is er ruimte om eventueel in je dagboek te schrijven onder het genot van thee en een hartige bite.

P R A K T I S C H E   I N F O

Datum: 29 maart & 5 april 2020 – AFGELAST CORONA

Bijdrage: € 79,95

Tijd: 13:30 – 18:00 uur

Locatie: Yoga Under Construction Groningen

Aanmelden: info@willemijnzoet.com (leden YUC via de yogibit app)

Min/max deelnemers: 5/15

Deze cursus wordt twee keer per jaar aangeboden. In het voorjaar zal de beoefening volgens de Hatha yoga vorm zijn, meer lichamelijk waarbij kracht en ontspanning elkaar afwisselen. Wil je liever de energetische versie van deze cursus volgen? In het najaar zal de cursus herhaald worden en zal de beoefening volgens de principes van Yin Yoga zijn.

 

– Klik hier voor het aanbod overzicht – 

Wat anderen zeggen