YinXL Meridianen Verdiepingsles

Met het blote oog zie je ze niet, maar van top tot teen lopen er allerlei meridianen door je lichaam. Samen vormen ze een soort wegennetwerk met een belangrijke functie: De levensenergie (Chi) zo soepel mogelijk door je lichaam transporten. In deze twee uur durende verdiepingslessen leer je de meridianen op je lichaam kennen en stimuleren we de natuurlijke chi-stroom door middel van Yin Yoga, acupressuur (massage) en visuele meditatie.

 

Lijkt het je leuk om een keertje mee te doen?

 

Meridianen: de onzichtbare rivieren in je lijf

Wanneer chi ongestoord door de meridianen kan stromen zijn lichaam en geest gezond. Elke meridiaan staat in verbinding met een, of meerdere organen en de daarbij horende functies. Zie het als een soort wegennetwerk met hoofd,- en zijwegen, alleen zijn de meridianen in dit geval niet zichtbaar.
Het meridiaansysteem bestaat uit twaalf hoofdmeridianen en worden onderverdeeld in zes paren op basis van hun gezamenlijke fysieke, emotionele en spirituele functie. Zo gaat de longmeridiaan bijvoorbeeld niet alleen over de adem, maar ook over de emotie verdriet en loslaten. En is de levermeridiaan verstoord? Dan hoeft er niet per se iets met je lever aan de hand te zijn, maar kun je je wel geïrriteerd voelen.

 

Meer weten? Ik schreef een blog over de meridianen, je leest het hier….

Wat gaan we doen?

In deze extra lange Yin Yoga les leer je de meridianen in je lichaam kennen en stimuleren door middel van 12 yin yoga houdingen. De houdingen helpen bij het zuiveren en stimuleren van de meridianen waardoor een vrijere doorstroming ontstaat. Voor het benadrukken van de natuurlijke Chi-stroom wordt de orgaanklok aanhouden als volgorde van de oefeningen. Met kleur, geur en speciale muziek wordt deze sessie mooi aangekleed, het is net als een heerlijk warm bad! Voor het tweede deel van deze lessen gaan we met de Guacha techniek aan de gang en wordt er afgesloten met een extra lange geleide visuele meditatie.

 

Wanneer?

Zondag 17 januari – Yin Yoga & Acupressuur Meridianen

Zaterdag 24 september – Guasha & Visuele meditatie

 
Tijd en adres

14:00 – 16:30 @Yoga050, Damsterdiep 46, Groningen

 
Voor wie? (intensiteit & ervaring)

Deze verdiepingslessen zijn voor jou als je al enige ervaring met yoga hebt en graag meer wil weten over de meridianen. 

 
Kosten en aantal personen

max. 10 personen

Prijs volgt en is inclusief BTW.

 
Wat neem je mee en trek je aan?

Neem een eigen matje en thermosbeker mee. Trek laagjes kleding aan zodat je het niet koud kan krijgen. Verdere yogabenodigdheden en thee zijn op de locatie aanwezig en inbegrepen.

AANMELDEN 

 

Via de knop hieronder! Neem nog even de tijd om de onderstaande algemene voorwaarden door te nemen!  Op deze workshop zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.