Zomer Zonnegroet || Vier de Zomer met het Vuur element

Twee jaar geleden liep ik bij Yoga Under Construction binnen, een fijne yoga studio in hartje Groningen. Inmiddels geef ik er verschillende lessen en werk ik fijn samen met Gerri Douw, de eigenaresse van de studio.

Deze zomer staan de lessen in het teken van het vuur element, dat verbonden is aan je 3de zonnevlechtchakra. De zomer is de hoofdbron van energie, warmte en licht. Vuur heeft een transformerende kracht, de verhitting zorgt voor reiniging en zuivering. Tegelijkertijd kan vuur vernietigen en verstikken. Het vuur heeft altijd andere elementen nodig om te kunnen branden. Denk aan de aarde, brandstof, stof dat kan branden. Daarnaast is er ook lucht nodig, zuurstof. Als een van beide opraakt zal het vuur doven, of je kan het blussen met water. Het vuur in jou wil ook branden, maar niet te hard, niet zo hard als een bosbrand. Denk eerder aan een fijn knisperend vuurtje, zo eentje als in de openhaard.

Vuur wordt verbonden met kracht, moed en een sterke uitstraling. Wanneer je in harmonie bent met jezelf en je innerlijke vuur, dan straal je van binnenuit.  Wat zou je doen als je met je innerlijke vuur mocht spelen? Bijvoorbeeld om te leren hoe het is om blij te zijn, beweeglijk en warm? Je hebt vast wel eens ervaren dat je na een flinke klus of work-out juist energie krijgt. Je hebt je vuur dan heerlijk wat opgestoken en je bruist van de energie die door je lichaam heen stroomt.

Om je een handje te helpen heeft Gerri deze Zomer Zonnegroet bedacht waarbij ik mij deze keer achter de camera bevond 🙂
De serie is een variatie op de traditionele zonnegroet. Je lichaam past zich namelijk snel aan en daarom is het goed om je yoga practice af te wisselen zodat yoga niet iets wordt volgens de vaste patronen. Verandering kan je belangstelling op peil houden! Je zult veel hart-openers tegenkomen en alles heeft een fijn zomers tintje. Je kunt de video zo vaak doen als goed voelt voor jou!

Bedankt voor je aandacht.

Heb je misschien een vraag of opmerking? Je kunt het kwijt in de reactie ruimte hieronder of stuur een persoonlijk bericht via de contactpagina. 

Fijne zomer 🙂 

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie